Izlaganje na sajmu u Albaniji

albanija_prostor.jpgTim Kabel u 2008. godini intenzivirao je svoja sajamska izlaganja u regiji. U tom se smislu tvrtka predstavila i svojim potencijalnim partnerima na tržištu Albanije. Najznačajniji lokalni sajam, koji je ujedno i centralno mjesto poslovnih susreta gospodarstvenika iz svih branši održan je  24.-30. studenog 2008. u Tirani.

Albanija se već duže vrijema otvara svijetu pa su u tijeku velike investicije u turističkom sektoru, industriji, energetici, kapitalnim objektima, infrastrukturi itd., gdje vidimo našu izvoznu šansu. Velik broj multinacionalnih kompanija iz cijelog svijeta već posluje u Albaniji, a naročito su prisutna poduzeća iz Italije, s kojima postoje tradicionalno dobre trgovačke veze. Velik izvoznik u Albaniju je i Grčka, koja nalazi na drugom mjestu, odmah nakon Italije.

Albanija tradicionalno ima dobre odnose s Hrvatskom pa je robna razmjena u stalnom porastu. Ona je sada na nivou od otpr. 35 mil. USD izvoza, dok je uvoz prošle godine bio na nivou od 3,03 mil. USD.

albanija_part.jpg Tirana nas je sve ugodno iznenadila svojom gostoljubivošću i velikim napretkom u gospodarskom, ali i u svakom drugom smislu, te je svakako jedna od destinacija s najvećim poslovnim potencijalom u jugoistočnoj Europi. Ovim putem želimo zahvaliti svim našim poslovnim partnerima i prijateljima koji su nam ukazali čast posjetivši nas na našem štandu te pokazali interes za našu firmu. Također zahvaljujemo HGK-u na odličnoj organizaciji sajma i pomoći koju su nam pružili.