Nagrada Stvaratelji za stoljeća

Gđa Mirjana i g. Ivan Topčić, osnivači i vlasnici Tim Kabela, dobitnici su nagrade za životno djelo u poduzetništvu "Stvaratelji za stoljeća", Dodjela se održava u okviru projekta dodjele nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva na području jugoistočne Europe.

Ponosni smo što je rad i posvećenost poslu supružnika Topčić prepoznala nezavisna međunarodna Komisija za dodjelu nagrada i priznanja te što su u konkurenciji od 340 kandidata iz devet zemalja (BiH, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Njemačka, Slovenija, Srbija i Švedska) jedni od 63 laureata u četiri kategorije.

Nagrada Stvaratelji za stoljećaNagrada Stvaratelji za stoljećaNagrada Stvaratelji za stoljećaProjekt "Stvaratelji za stoljeća" zajednički su organizirali Međunarodni ekonomski forum Perspektive Sarajevo / Dubrovnik, INDUCO Beograd / Slavonski Brod i Promo-Global Zagreb / Novi Sad. Osnovni cilj Projekta "Stvaratelji za stoljeća" javno je odavanje priznanja osobama, tvrtkama i institucijama koje su najzaslužnije za doprinos razvoju poduzetništva u jugoistočnoj Europi, kao i usmjeravanje pozornosti šire javnosti na velike vizionare i lidere sutrašnjice čiji su rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.

O težini odluke o izboru najboljih kandidata govore i sljedeći podaci:

  1. Proces predlaganja kandidata te odlučivanja o laureatima trajao je 20 mjeseci (od lipnja 2013. do 20. siječnja 2015. godine).
  2. U selekcijski postupak predlaganja kandidata bili su uključeni brojni poduzetnici, poslovna udruženja, nevladine organizacije i državne institucije, ukupno 186 predlagača iz 9 zemalja.
  3. Predloženo je 340 kandidata iz 9 zemalja.
  4. Dvanaesteročlani međunarodni nezavisni žiri, predvođen akademikom prof. dr. Borisom Tihim, koji je odlučivao o laureatima, čine stručnjaci za ekonomiju, marketing, menadžment i poduzetništvo iz 5 zemalja (Hrvatska, Slovenija, Srbija, BiH i Makedonija).
  5. Prijedlozi i obrazloženja kandidata koji su ušli u uži izbor prezentirani su na 137 stranica teksta.
  6. Žiri je, od 340 kandidata, odabrao i nagradio 63 najbolje pravne i fizičke osobe najzaslužnije za razvoj poduzetništva u jugoistočnoj Europi.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja "Stvaratelji za stoljeća" održana je u Dubrovniku od 26. do 28. ožujka 2015. Paralelno s dodjelom nagrada održan je i Regionalni summit poduzetnika jugoistočne Europe "300 najboljih" te Međunarodni panel stručnjaka pod nazivom "Kamo ide svjetska ekonomija – ekonomija budućnosti?!". Regionalni summit poduzetnika "300 najboljih" predstavlja događaj na vrhu svih onih koji na bilo koji način, posredno ili neposredno, pridonose razvoju i kreiranju pozitivne slike o poduzetništvu. Summit je na jednom mjestu okupio ljude koje predvode ekonomski i društveni razvitak, koje u svaki gospodarski sustav unose golemu količinu energije i stvaralačke kreativnosti te znanja, talenta i sposobnosti da stvaraju, predvode i motiviraju druge na stvaralački rad.