Godišnja proslava 2011.

gp_2011_1.jpgI ove smo godine u tradicionalnom tonu proslavili rezultate još jedne uspješne poslovne godine. Mjesto održavanja proslave ove godine, za razliku od prethodnih, bilo je u Bosni i Hercegovini, u mjestu Jajce.

Kraljevski grad Jajce, s bogatim povijesnim, kulturnim i prirodnim naslijeđem, svojim šarmom sve nas je ugodno iznenadio. Najveći dio spomenika materijalne kulture potječe iz antičkog i ranokršćanskog perioda. Samo naselje nastalo je na području stare hrvatske županije Plive. Bosna je većim dijelom u 10. i 11. stoljeću bila u sastavu Hrvatske. Nakon ulaska Hrvatske u personalnu uniju s Ugarskom, Bosna se nastoji osamostaliti. U to vrijeme u Dalmaciji i Hrvatskoj ojačali su bribirski knezovi iz roda Šubića, dok je na bansko mjesto došao Stjepan I. Kotroman, osnivač dinastije Kotromanić, koji se oženio kćeri srpskog kralja Dragutina. To se nije svidjelo bogatim Šubićima koji su krenuli na pohod i zavladali bosanskom banovinom tijekom sljedećih dvadeset godina. Stjepana I. nasljeđuje njegov sin koji ponovo vraća teritorij i koji širi banovinu na velik dio Dalmacije, ali daje veliku slobodu franjevcima u Bosni. Nećak Stjepana II. Tvrtko I Kotromanić zabilježio je niz pobjeda i nakratko prisvaja naslov kralja Hrvatske i Dalmacije, obnavlja hrvatsku državnost pod narodnim vladarima, a njegovo kraljevstvo postaje najmoćnije na Balkanu.

U Jajcu je održano i 2. zasjedanje AVNOJ-a, 29. i 30. studenoga 1943., kada je donesena odluka o utemeljenju Nacionalnog komiteta oslobođenja Jugoslavije, s funkcijama privremene vlade, odluka o uređenju buduće Jugoslavije na federativnome i demokratskome načelu uz priznavanje prava svim njezinim narodima.

gp_2011_2.jpgOsim zanimljive povijesti ovog grada najveći utisak na nas ostavio je 20 metara visok prekrasan vodopad, ujedno je jedan od 12 najljepših vodopada u svijetu. Unutar gradskih zidina kojima smo prošetali nalazi se i toranj sv. Luke, Crkva sv. Marije (u kojoj je krunjen posljednji bosanski kralj Stjepan Tomašević), Ženska ili Dizdareva džamija, te katakombe isklesane u živoj stijeni te Medvjed kula. Povijesno gradsko područje Jajca nominirano je na popisu svjetske baštine UNESCO-a.

Bila je ovo još jedna dobra prilika da se uz dobru atmosferu u kojoj su uživali svi zaposlenici i njihovi partneri još više zbližimo i u pozitivnom tonu optimistični uđemo u novu poslovnu godinu. Na proslavi je, kao i uvijek dosad, proglašen najbolji radnik u 2011.g. Tu titulu nose njih čak troje; Branimir, Petra i Renata, koji su svojim izuzetnim zalaganjem obilježili ovu uspješnu godinu.

Druženje smo završili kratkim razgledavanjem Banja Luke, te puni dojmova krenuli kući.

Više slika možete pogledati u našoj foto-galeriji .